DANY VERBEKE

Biografie 

Woonplaats : Roeselare (Belgie) 

In mijn jeugd volgde ik gedurende twee jaar een  naschoolse  opleiding schilderkunst , aan het SASK te Roeselare . Waarna ik me nog enkele jaren intensief heb bezig gehouden met tekenen , schilderen en exposeren.
Na een relatieve pauze van ongeveer 26 jaar heb ik in 2008 de draad opnieuw opgenomen. En volgde ik enkele workshops om het schilderen met acryl wat onder de knie te krijgen .
Sindsdien schilder ik fulltime , en probeer ik een herkenbare stijl te ontwikkelen.

Werken 

Mijn huidige werken zijn modern en figuratief. Het zijn personages ( meestal vrouwen ) die een zekere expressie in zich hebben of een verhaal meedragen vol passie en/of beweging , daarnaast schilder ik  ook regelmatig close ups van gezichten . 

Door het accentueren en lichtjes overdrijven van sommige details , die ik bij mijn modellen aantrekkelijk vind , heb ik mijn werk een persoonlijke en herkenbare touch meegegeven . Mede door deze opvallende accenten vind je in mijn schilderijen uit de beginperiode vanaf 2008 , personnages terug die de vergelijking met stripfiguren of illustraties best kunnen doorstaan .

Net als bij andere kunstenaars zag je echter ook mijn werk evolueren , Het lijken nu meer en meer geabstaheerde portretten , soms vind je ook duidelijke invloeden terug uit de pop-art periode . Vanwege deze evolutie is er in mijn werk een interessante mix ontstaan tussen pop-art , en een soort expressionisme , die vooral tot uiting komt in de betekenisvolle ogen van mijn soms fantasierijke personages . Deze soms melancholische blikken vormen nog steeds de rode draad doorheen al mijn werken .

Meest recente reacties

21.06 | 09:03

Dag Thieu alles oke ,ik hoop dat je van mijn werk kan genieten , dank voor je reactie op mijn website
grtjs
Dany

21.06 | 07:22

Goede morgen Danny,

Long time no see !!
Hoorde van Franky Degrijse dat jullie zo af toe contact hebben.
Ben blij te horen dat het OK met je gaat en dat je jou creativiteit kwijt kunt in je schilderij

29.05 | 10:38

Beste Dany er zit zoveel in je werk

Zoveel nuances in kleur en vorm. Puur genieten! Top!

05.12 | 17:16

DANNY BEN OP DE pc JOU TEGEN GEKOMEN ....tof !! een DIKKE PROFICIAT wat je al hebt gedaan !!! grts gilbert

Deel deze pagina