DANY VERBEKE

Biografie 

Woonplaats : Roeselare (Belgie) 

In mijn jeugd volgde ik gedurende twee jaar een  naschoolse  opleiding schilderkunst , aan het SASK te Roeselare . Waarna ik me nog enkele jaren intensief heb bezig gehouden met tekenen , schilderen en exposeren.
Na een relatieve pauze van ongeveer 26 jaar heb ik in 2008 de draad opnieuw opgenomen. En volgde ik enkele workshops om het schilderen met acryl wat onder de knie te krijgen .
Sindsdien schilder ik fulltime , en probeer ik een herkenbare stijl te ontwikkelen.

Werken 

Mijn huidige werken zijn modern en figuratief. Het zijn personages ( meestal vrouwen ) die een zekere expressie in zich hebben of een verhaal meedragen vol passie en/of beweging , daarnaast schilder ik  ook regelmatig close ups van gezichten . 

Door het accentueren en lichtjes overdrijven van sommige details , die ik bij mijn modellen aantrekkelijk vind , heb ik mijn werk een persoonlijke en herkenbare touch meegegeven . Mede door deze opvallende accenten vind je in mijn schilderijen uit de beginperiode vanaf 2008 , personnages terug die de vergelijking met stripfiguren of illustraties best kunnen doorstaan .

Net als bij andere kunstenaars zag je echter ook mijn werk evolueren , Het lijken nu meer en meer geabstaheerde portretten , soms vind je ook duidelijke invloeden terug uit de pop-art periode . Vanwege deze evolutie is er in mijn werk een interessante mix ontstaan tussen pop-art , en een soort expressionisme , die vooral tot uiting komt in de betekenisvolle ogen van mijn soms fantasierijke personages . Deze soms melancholische blikken vormen nog steeds de rode draad doorheen al mijn werken .