Verschenen in de Nederlandse versie van het weekblad " Story " in Nr.34 van 25 augustus 2015

Weekblad : Editie Veurne van 10-04-2015

 

 

De Weekkrant.nl - 30/07/2014 - Noefy

Dany Verbeke "Een strak omlijnd kleurenpalet"

 
Expositie te zien in de Noefy Gallery Pyntorenstraat 1 Goes 1 augustus t/m 31 augustus Dany Verbeke "Een strak omlijnd kleurenpalet"
On the catwalk
noefy
Dany Verbeke zijn werk is figuratief, hedendaags, stilistisch en strak omlijnd met veel aandacht voor het kleurenpalet.
Veel van zijn schilderijen bevatten een vleugje nostalgie met nu en dan enige verwijzing naar zijn favoriete kunstenaar uit het verleden “ Amedeo Modigliani “ , andere werken leunen meer aan bij “ pop-art “ . Maar zijn aandacht gaat vooral uit naar de expressie in de ogen van zijn figuren. Dit alles resulteert in een leuke mix van expressionisme en pop-art.


De Noefy Gallery is gevestigd in een gerestaureerd pakhuis Pyntorenstraat 1. Deze pittoreske straat met leuke pandjes ligt in het centrum, vlakbij de grote markt en haven van Goes. Openingstijden DI t/m Za vanaf 13.00-17.00uur

Het Belang van Limburg - 07/04/2014

Beringen - De toegang van Bel-Art was mooi gedecoreerd met rozige bloemblaadjes van vroege lentebloesems. Zo zorgde de natuur voor een grandioze entree van de galerij waar Dany Verbeke zijn prachtige schilderwerken tentoonstelt.Met 18 werken toont Dany een goed overzicht van zijn kunnen.

Zijn schilderijen ogen modern en zijn geïnspireerd op gebeurtenissen en ontmoetingen in zijn dagelijks leven. Hij observeert de speciale dingen in mensen, hun uitdrukkingen en vormen en zet die op zijn eigen manier om naar pop-art en cartoonachtige schilderijen.Het geheel is bijzonder fris, kleurrijk en hedendaags. Zo zijn er exclusieve portretten van Amy Winehouse en Freddy Mercury. Verder is er een pikante weergave van dames op de catwalk en 2 schilderijen die onweerstaanbaar doen denken aan moderne strips inclusief de tekstballontjes. Dany’s werk wordt beïnvloed door Modigliani en dat merk je in de amandel ogen, lange en smalle neuzen, de steeds gesloten mondjes en de lange smalle halzen.

 

Een bijzonder mooie tentoonstelling in een stijl die ieder bezoeker zal verassen en vooral het jongere publiek zal bekoren.
De tentoonstelling loopt nog in Bel-Art op zondagen 13,20 en 27 april 2014.
Alex

 

Bron : Het Belang van Limburg - 07/04/2014 - André Caubergs

Oktober 2013 - Buren bij Kunstenaars

Krant van West-Vlaanderen 28 juni 2013

Tentoonstelling Blomme juni 2018 met Petra Vandekerkhove en Herman Vandendriessche

expo Blomme oktober 2020